Barglobe explora italiaanse bar globe honey brown

93 x 55 cm

Barglobe explora italiaanse bar globe honey brown
Barglobe explora italiaanse bar globe honey brown
Barglobe explora italiaanse bar globe honey brown
Barglobe explora italiaanse bar globe honey brown
Barglobe explora italiaanse bar globe honey brown
320.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode829146
Barglobe Explora

Deze gloednieuwe barkast met globe op de vloer heeft een prachtige 18e-eeuwse reproductiekaart van museumkwaliteit.

Terwijl de buitenkant van de globe-bol van deze vloerglobe barkast een overvloed aan geografische referenties heeft en een getrouwe reproductie is van de achttiende eeuw, is het interieur van de Exceptional Explora versierd met decoratieve en mythologische motieven die je naar verre landen brengen, oude marineschepen routes en spannende reizen naar onontgonnen gebieden.

De drankenkast in de 16-inch globebol biedt plaats aan 2 tot 3 flessen en ongeveer 9 glazen. Extra flessen en glaswerk kunnen worden opgeborgen op de mooie bodemplank met een prachtige afbeelding van een windroos. Een windroos is een grafisch hulpmiddel dat door meteorologen wordt gebruikt om een ​​beknopt beeld te geven van hoe windsnelheid en -richting doorgaans op een bepaalde locatie worden verdeeld.

Een ander uniek kenmerk van de Exceptional Explora vloerglobe barkast is de semi-meridiaan. De structuur is gebeitst en gelakt in dezelfde kleur als de vloerstandaard, maar het heeft ook een gedeelte dat de basiskleur van de wereldkaart nabootst, waardoor een mooi contrast ontstaat. Dit geldt ook voor de equatoriale ring, die tekens van de dierenriem bevat.

De met de hand gedraaide massief hardhouten spiraalpoten van de vloerglobe barkast zijn gebeitst in een rijke, mooie mokkakleur die een charmant contrast vormt met de wereldkaart, ongeacht welke van de drie kaartkleuren je hebt gekozen. De vloerstandaard van de barglobe is uitgerust met wielen voor gemakkelijke mobiliteit.

De motieven en illustraties van de Explora zijn geïnspireerd op de Harmonia Macrocosmica, een sterrenatlas geschreven door Andreas Cellarius en gepubliceerd in 1660 door Johannes Janssonius. Vanwege het belang ervan in de geschiedenis van de hemelcartografie, vaak beschreven als de mooiste hemelatlas ooit gepubliceerd, wordt de Harmonia Macrocosmica beschouwd als een van de opmerkelijke meesterwerken uit de Gouden Eeuw van de Nederlands/Nederlandse cartografie (ca. 1570s-1670s).

Specificaties van de mobiele globe drankenkast:


– Diameter bol 40 cm
– Totale oppervlakte 55 cm x 55 cm
– Hoogte  93 cm
– Materialen
Bol: cellulose, polymeer
Poten: beukenhout
Bovenste knop: metaal
Planken, evenaarring, semi-meridiaan: gelakt/gefineerd MDF
– Glaswerk niet inbegrepen
– Eenvoudige montage vereist